Het recept om zelf marmelade te maken

Zo'n lekkernij als marmelade was bekend in de tijd van de kruistochten. Sindsdien is er veel tijd verstreken, maar het dessert is nog steeds geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. Tegenwoordig kun je, als onderdeel van het winkelproduct, vaak schadelijke "chemie" vinden, dus de toenemende populariteit is het verkrijgen van zelfgemaakte marmelade, gekookt met zijn eigen handen.

BERRY PUREE MARMALADE

Het belangrijkste ingrediënt van marmelade, dat verantwoordelijk is voor de verdikking van het product, is pectine. Het heeft het uiterlijk van poeder en wordt verkocht in elke apotheek. Als u geen pectine vindt, kunt u het vervangen door gelatine of agar-agar.






Stadia van het koken:


300 g bessen, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, krenten of kersen, als er zaden zijn, verwijder en hak ze met een blender samen met 250 g poedersuiker en een halve eetlepel. citroenzuur tot een gladde massa;
Volg de instructies en laat de gelatine ongeveer een half uur in water weken. Na deze tijd moet de oplossing op een laag vuur worden gezet en aan de kook worden gebracht;
zodra de gelatine een beetje koel is, meng het met aardappelpuree, klop goed en giet de samenstelling in mallen;
zet in de koelkast en eet het op zodra de massa hard wordt.
Niet iedereen weet dat marmelade goed is voor de gezondheid. Ten eerste is zijn natuurlijke sap of puree rijk aan vitamines en andere voedingsstoffen. En ten tweede helpt de aanwezige pectine om de concentratie van " slechte " cholesterol te verminderen en de darmen te reinigen. Zo'n smakelijke en helende delicatesse is een uitstekende preventie van ziekten van het hart en de bloedvaten.



KAUWEN MARMELADE

Kook volgorde:
Rasp citroen en sinaasappelschil. En de een en de ander moet 1 el pakken. l. Gelatine in een hoeveelheid van 20 g giet vers sinaasappelsap in een hoeveelheid van 100 ml;
giet 2 volle glazen suiker in een geëmailleerde kom en giet 100 ml water. Voeg geraspte schil toe;
houd de pan met de inhoud op een laag vuur totdat de vloeistof kookt, maar haal het daarna niet nog 5 minuten uit het vuur. Schud het altijd met een houten lepel;
om heerlijke marmelade thuis te maken, onmiddellijk gelatine aan de massa toe te voegen en grondig te mengen;
pers de korst door een zeef en giet de siroop in de vormen, waarbij u de bodem ervan vooraflegt met vershoudfolie. Je kunt de massa in een lege doos met snoep gieten. In dit geval hoeft er niets vast te zitten en om de delicaatheid gemakkelijk van de cellen te bevrijden, moet de doos een paar seconden in warm water worden neergelaten.




APPLE-MARMELADE
Een traktatie voorbereiden met het volgende algoritme:

Kilogram zelfgemaakte appels om de zaden te wassen, af te pellen, te verwijderen en wat er nog over is, in kleine plakjes gesneden. De schil en botten mogen echter niet worden weggegooid. Ze zullen ook betrokken zijn bij de bereiding van marmelade, maar ze moeten in een gaaszak worden gedaan en goed worden gebonden;
Appels zelf om in de pan te schuiven, giet water zodat het hen volledig bedekt en plaats er een zak met afval. Kook het fruit ongeveer 40 minuten, en koel dan af en kook de aardappelpuree met een blender. De tas wordt natuurlijk weggenomen en weggegooid;
Pureer opnieuw in een pan. Voeg een halve kilo suiker toe en kook ongeveer 1,5 uur, roer de hele tijd totdat het dikker wordt;
Voeg in het eindproduct een eetlepel geraspte gember, een halve kop gemalen walnoten toe en giet in vormen. Na een paar uur in de koelkast kun je eten. Naar keuze worden poedersuiker of geraspte amandelen als een poeder gebruikt.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Автомобілі на польській реєстрації.

Малий Прикордонний Рух

база номеров мобильных телефонов украины скачать